Samba og Cha-Cha-Cha, armer og skuldre

Dette var dagen da vinteren kom til Trondheim. Kaldt har vi hatt det en god periode nå, men i dag kom snøen.

Og i dag var også dagen da vi skulle danse slowfox, og det visste jeg fordi jeg var så lur å spørre Juliana på onsdag hva vi skulle ha i dag. Være litt mentalt på hugget, for en gangs skyld. Har gått gjennom koreografien i hodet mitt, til og med danset litt i stua, og til og med litt sammen med min kjære slik at hun også var litt forberedt.

Så selvfølgelig, velkommen til en time med latin, og vi begynner med Samba! :-D

Nå i ettertid ser jeg jo at forandring fryder, A4-livet hvor alt er planlagt ville nok blitt kjedelig, og derfor er jeg så glad for at vi har Juliana som krydder i livet vårt. Aldri et kjedelig øyeblikk på trening! (Frustrerende øyeblikk: Ja. Øyeblikk hvor du ikke skjønner opp-ned eller fram-og-tilbake på enkelte kroppsdeler: Ja. Men også herlige øyeblikk hvor ting faller på plass og alt stemmer. Men kjedelige øyeblikk? Nei, de har vi ikke sett ;-) )

Så, samba. Alle får beskjed om å danse sin koreografi, og vi kjører på. Merker ute i vår tredje åtter at vi er det eneste paret som danser, og at det virker som om alle ser på oss... Men vi kom oss gjennom hele runden før jeg ble nok distrahert av dette til at jeg falt ut av rytmen. Viser bare at man må konsentere seg litt mer :-)

Og i og med at dette gikk så bra, så fikk alle beskjed om at vi går rett over til Cha-Cha-Cha!

Nå skal vi begynne å tenke ikke bare armer, men skuldre også.  Fullfør den naturlige bevegelsen, får jeg høre. Og da må jeg smile, for nei, det er absolutt ingenting i latin som virker naturlig for en trønder i 40-årene ;-).

Så, første gjennomkjøring, og etterpå kommer Juliana rett bort til meg og sier igjen at jeg må bruke skuldrene! Og det var etter en runde hvor jeg faktisk prøvde. Faktisk. Men jeg skal innrømme at jeg nok ikke fikk det til der hun kommenterte det. Men jeg innrømmer ALDRI at dette er naturlig. Det er naturlig vanskelig, det er det det er, men ser jo at det må til om man skal få til latin, så da så. Man må jo ha noe å jobbe mot :-)

Fikk også høre at jeg "rykket/hoppet" inn i New-York. Har nok noe med vektoverføring å gjøre, så det skal jeg prøve å bli kvitt. Tror jeg skjønte hva hun mente og følte at jeg fikk det til riktig på de neste gjennomkjøringene.

Dermed ser 2016 ut som året hvor armene og skuldrene også skal begynne å få kjørt seg. Alltid et nytt lag med detaljer, alltid noe nytt å passe på!

Så for deg som liker både fugl og fisk, som ser det praktiske i å la bukken passe havresekken, eh nei, stryk det, jeg mener å si at du som rett og slett ser fordelene i å holde på med noe som gir deg utfordringer både fysisk og mentalt, og som til og med har bra og variert musikk! (Faktisk! Det skjer fornyelser her også) - kom å bli med på Sportsdans, da vel! :-)


Ja, det ble latin og ikke standard på treningen i dag. Men det var nå dette bildet fra Vestneshallen 28. november 2015 som lå best til for hugg. Og akkurat her danser vi standard :-)

#movedanseklubb #enjoyballroom #chachacha #samba #trening #dans #sportsdans

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits